Институт за икономическа политика
стартира изпълнението на проект
„Насърчаване на младежкото
предприемачество“
финансиран по Програмата „Еразъм+“, КД3 Структурен диалог
 Интересувате ли се от предприемаческа дейност?
 Имате ли идея за стартиране на собствен бизнес?
 А питате ли се как бихте могли да повлияете върху политиките за насърчаване на предприемачеството сред младите и да допринесете за облекчаване на условията за стартиране на бизнес?
Ако отговорът на тези въпроси е ДА, а Вие сте млад и активен български гражданин, които би искал да изрази своята гледна точка по отношение на политиките за насърчаване на предприемачеството, сега е времето да се включите във втория етап на проекта на Институт за икономическа политика (ИИП) - „НАСЪРЧАВАНЕ НА МЛАДЕЖКОТО ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО “.
Как може да стане това?
Като участвате в проекта, в рамките на който ще имате възможност не само да се запознаете в конкретика с текущите политики за насърчаване на предприемачеството, но и да изкажете своето мнение и да дадете конкретни предложения за тяхното реформиране, като споделите своите възгледи с представители на ресорните национални и местни институции.
Вярваме, че заедно можем да направим тези политики по-ефективни и ще се радваме да Ви приветстваме в нашата група от младежи по проекта „Enable Youth Entrepreneurship“!
Кой може да участва?
Младежи на възраст между 19 и 30 години от всички градове в България, които проявяват интерес към политиките за насърчаване на предприемачеството и подобряване на условията за стартиране и развитие на бизнес.
Институт за икономическа политика
Ул. “Хан Аспарух” 2; гр. София 1463
Тел. /факс: (+359 2) 952 2947; Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
http://www.epi-bg.org
2
Ако решите да се включите в изпълнението на проекта, ще имате възможността да вземете участие в следните дейности:
 Участие в един от трите двудневни Форуми за структурен диалог в София, Пловдив или Варна през април и май на 2017 г., които предвиждат:
 конкретизиране на идеите и предложенията за реформи, обсъдени по време на встъпителните срещи в трите града през есента на 2016 г. (в рамките на еднодневно събитие);
 представянето им пред представителите на отговорните институции на местно равнище (в рамките на среща с представителите на съответната община на следващия ден).
 Участие в еднодневен Заключителен форум за структурен диалог в София с представители на всички ресорни национални институции, на които ще бъдат представени конкретните предложения за реформиране и оптимизиране на политиките за насърчаване на предприемачеството;
 Участие в изготвянето на Документ, който ще съдържа конкретни предложения за реформиране на политиките за насърчаване на предприемачеството, в това число и за облекчаване на условията за стартиране на бизнес;
 Участие в екипа, който ще представи финалната версия на Документа с предложения за реформи пред отговорните органи/институции.
Важни уточнения:
 Всички младежи, взели участие в проекта на ИИП „Насърчаване на младежкото предприемачество“, ще получат сертификат Youthpass!
 Разходите, които се поемат от организаторите по време на предвидените по проекта събития, включват изхранване и обучителни материали. Бюджетът на проекта позволява възстановяване на транспортните разходи на участниците, само ако те живеят/следват в населени места, разположени в близост до локацията на съответната среща.
 За да може да се получи конструктивен диалог както между младежите, така и с представителите на публичните институции, е желателно избраните за участие в проекта младежи да вземат участие във всички предвидени дейности по проекта.
График на предстоящите Национални младежки срещи и крайни срокове за кандидатстване:
- Среща в Пловдив на 11 април 2017 г.- краен срок за кандидатстване – 9 април 2017 г.
- Среща във Варна на 19 април 2017 г. - краен срок за кандидатстване – 17 април 2017 г.
- Среща в София на 3 май 2017 г.- краен срок за кандидатстване – 1 май 2017 г.
За участие в някоя от Встъпителните срещи: Моля, попълнете формуляра за регистрация. Младежите, избрани за участие в проекта, ще бъдат информирани по ел. поща. За повече подробности можете да посетите сайта на ИИП: www.epi-bg.org

   
© Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Университетски център за кариерно развитие.